Csokoládés-gesztenyés szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Alaphoz:
- 2 csomag gesztenyemassza (50 dkg)
- 30 dkg darált keksz
- 1 ek rum
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1-2 dl tej
Krémhez:
- 1,2 l tej
- 4 csomag csokoládé ízű pudingpor
- 25 dkg margarin
- 10 ek kristálycukor
Tetejére:
- 5 dl habtejszín
- 5 dkg étcsokoládé
Továbbá:
- 18 db babapiskóta
- 2 dl tej
- 1 ek rum
Elkészítése:
A gesztenyemasszát a darált keksszel, rummal, a vaníliás cukorral és egy kevés tejjel összegyúrjuk. Egy 21*37 cm-es tepsibe egyenletesen belenyomkodjuk.
A krémhez a tejet a pudingporral és a cukorral megfőzzük. Ha kész, belekeverjük a margarint. Még melegen a krém felét rákenjük a gesztenyés alapra.
A babapiskótákat belemártjuk a tej és a rum keverékébe, majd egyenletesen elosztva a krémre rakosgatjuk, majd befedjük a maradék krémmel.
Ha teljesen kihűlt, felverjük a tejszínhabot és rákenjük a pudingra. A tetejére csokit reszelünk és pár órára hűtőbe tesszük.
Tipp:
Babapiskóta mártogatásánál tejet kevés főzött kávéval ízesítettem még.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









