Csokoládés-gesztenyés szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Alaphoz:
- 2 csomag gesztenyemassza (50 dkg)
- 30 dkg darált keksz
- 1 ek rum
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1-2 dl tej
Krémhez:
- 1,2 l tej
- 4 csomag csokoládé ízű pudingpor
- 25 dkg margarin
- 10 ek kristálycukor
Tetejére:
- 5 dl habtejszín
- 5 dkg étcsokoládé
Továbbá:
- 18 db babapiskóta
- 2 dl tej
- 1 ek rum
Elkészítése:
A gesztenyemasszát a darált keksszel, rummal, a vaníliás cukorral és egy kevés tejjel összegyúrjuk. Egy 21*37 cm-es tepsibe egyenletesen belenyomkodjuk.
A krémhez a tejet a pudingporral és a cukorral megfőzzük. Ha kész, belekeverjük a margarint. Még melegen a krém felét rákenjük a gesztenyés alapra.
A babapiskótákat belemártjuk a tej és a rum keverékébe, majd egyenletesen elosztva a krémre rakosgatjuk, majd befedjük a maradék krémmel.
Ha teljesen kihűlt, felverjük a tejszínhabot és rákenjük a pudingra. A tetejére csokit reszelünk és pár órára hűtőbe tesszük.
Tipp:
Babapiskóta mártogatásánál tejet kevés főzött kávéval ízesítettem még.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »