Csokoládés-gesztenyés szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Alaphoz:
- 2 csomag gesztenyemassza (50 dkg)
- 30 dkg darált keksz
- 1 ek rum
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1-2 dl tej
Krémhez:
- 1,2 l tej
- 4 csomag csokoládé ízű pudingpor
- 25 dkg margarin
- 10 ek kristálycukor
Tetejére:
- 5 dl habtejszín
- 5 dkg étcsokoládé
Továbbá:
- 18 db babapiskóta
- 2 dl tej
- 1 ek rum
Elkészítése:
A gesztenyemasszát a darált keksszel, rummal, a vaníliás cukorral és egy kevés tejjel összegyúrjuk. Egy 21*37 cm-es tepsibe egyenletesen belenyomkodjuk.
A krémhez a tejet a pudingporral és a cukorral megfőzzük. Ha kész, belekeverjük a margarint. Még melegen a krém felét rákenjük a gesztenyés alapra.
A babapiskótákat belemártjuk a tej és a rum keverékébe, majd egyenletesen elosztva a krémre rakosgatjuk, majd befedjük a maradék krémmel.
Ha teljesen kihűlt, felverjük a tejszínhabot és rákenjük a pudingra. A tetejére csokit reszelünk és pár órára hűtőbe tesszük.
Tipp:
Babapiskóta mártogatásánál tejet kevés főzött kávéval ízesítettem még.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »