Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládékekszes baracktorta recept

Csokoládékekszes baracktorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg csokoládés keksz
    • 15 dkg margarin
    • 2 nagy sárgabarack konzerv (hámozott, felezett)
    • 10 dkg cukor
    • 1,5 tasak zselatinpor (15 gr)
    • 40 dkg mascarpone
    • 5 dl kefír
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 tasak színtelen tortabevonó zselé
    • kb 4 dl baracklé

    Elkészítése:
    A kekszet zacskóba tesszük és morzsára összetörjük. A margarint megolvasztjuk és a kekszmorzsával jól elkeverjük. Kikenjük egy 26 cm-es kapcsos tortaforma alját és belenyomkodjuk a masszát, elsimítjuk, hűtőbe tesszük. A barackokat alaposan lecsepegtetjük. A zselatint beáztatjuk 4 ek baracklébe és állni hagyjuk. Elkeverünk 1 dl baracklét a mascarponéval, a kefírrel, a fele cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal. A zselatint felmelegítjük, hogy feloldódjon benne. Elkeverjük 4 ek krémmel, majd a krém egészéhez adjuk.

    A krém harmadát a formába szedjük, 10 percre hűtőbe tesszük. Ezután körbe lerakjuk a felezett barackokat, középre is teszünk.
    A maradék krémmel bevonjuk, elsimítjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a tortát 10 percre kivesszük és szobahőmérsékleten hagyjuk.

    A tortabevonó zselét elkeverjük 2 ek cukorral, ráöntünk 2,5 dl baracklevet és kevergetve felmelegítjük. Melegen a tortára öntjük. Kb 30 percre ismét hűtőbe tesszük. Óvatosan eltávolítjuk a tortaforma peremét és tetszés szerint díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá