Csokoládékekszes baracktorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg csokoládés keksz
  • 15 dkg margarin
  • 2 nagy sárgabarack konzerv (hámozott, felezett)
  • 10 dkg cukor
  • 1,5 tasak zselatinpor (15 gr)
  • 40 dkg mascarpone
  • 5 dl kefír
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tasak színtelen tortabevonó zselé
  • kb 4 dl baracklé

Elkészítése:
A kekszet zacskóba tesszük és morzsára összetörjük. A margarint megolvasztjuk és a kekszmorzsával jól elkeverjük. Kikenjük egy 26 cm-es kapcsos tortaforma alját és belenyomkodjuk a masszát, elsimítjuk, hűtőbe tesszük. A barackokat alaposan lecsepegtetjük. A zselatint beáztatjuk 4 ek baracklébe és állni hagyjuk. Elkeverünk 1 dl baracklét a mascarponéval, a kefírrel, a fele cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal. A zselatint felmelegítjük, hogy feloldódjon benne. Elkeverjük 4 ek krémmel, majd a krém egészéhez adjuk.

A krém harmadát a formába szedjük, 10 percre hűtőbe tesszük. Ezután körbe lerakjuk a felezett barackokat, középre is teszünk.
A maradék krémmel bevonjuk, elsimítjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a tortát 10 percre kivesszük és szobahőmérsékleten hagyjuk.

A tortabevonó zselét elkeverjük 2 ek cukorral, ráöntünk 2,5 dl baracklevet és kevergetve felmelegítjük. Melegen a tortára öntjük. Kb 30 percre ismét hűtőbe tesszük. Óvatosan eltávolítjuk a tortaforma peremét és tetszés szerint díszítjük.