Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládé mousse recept

Csokoládé mousse
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 tábla 40%-os csokoládé
    • 2 dl habtejszín
    • 2-3 ek tejföl
    • 3 ek méz
    • karamellizált szezámmag

    Karamellizált szezámmag:

    • 2 ek szezámmag
    • 3 ek barna cukor
    • 1-2 ek víz

    Elkészítése:

    Karamelliziált szezámmag készítése:

    Egy tányérba tesszük a szezámmagot, majd hozzákeverjük a barna cukrot. Ezután egy evőkanál vízzel összekeverjük. Olyan állagot keverünk belőle, hogy ne legyen folyós. Ha túl száraz lenne, akkor még egy pici vizet keverjünk hozzá.

    Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd kis halmokba rákanalazzuk a masszát.
    Előmelegített sütőben, erősebb hőmérsékleten pár perc alatt szép barnára karamellizáljuk.

    A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd szépen lehúzzuk róla a sütőpapírt. (Nem kell teljesen kihűteni, mert akkor nehezebben jön le róla a sütőpapír.)

    Felhasználás előtt ízlésünknek megfelelő darabokra tördeljük, vagy összemorzsoljuk, hogy apró darát kapjunk.

    Csokoládé mousse készítése:

    A csokoládét egy tálba beletördeljük, majd vízgőz fölött állandó keverés mellett felolvasztjuk. Amikor már folyékony, levesszük a gőzről a tálat, hozzákeverjük a mézet, majd a tejfölt is.

    A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan, apránként a csokoládés masszához keverjük. Végül szintén nagyon óvatosan belekeverjük a ízlés szerinti mennyiségű karamellizált szezámmagot.

    Tálaláskor fagylaltos kehelybe kanalazzuk a csokoládékrémet, majd a tetejét szintén megszórjuk a szezámmaggal. Rögtön fogyasztható.

    A csokoládé mousse kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 332 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 33 g
    Zsír: 20 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá