Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis tiramisu pohárdesszert recept

Csokis tiramisu pohárdesszert
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók:
    A sziruphoz:

    • 2,5 dl forró víz
    • 1,5 evőkanál cukrozatlan kakaópor
    • 2 evőkanál cukor
    • 2 ecőkanál csokilikőr

    A ganache-hoz:

    • 10 dkg étcsokoládé
    • 1,2 dl tejszín

    A töltelékhez:

    • 22,5 dkg mascarpone
    • 1 teáskanál vaníliakivonat
    • 2,5 dl habtejszín
    • 6,5 dkg cukor

    Az összeállításhoz:

    • 20 dkg babapiskóta

    Elkészítése:

    Szirup:

    Egy kis tálban keverjük össze a forró vizet, a kakaóport, a cukrot és a likőrt, majd keverjük addig, amíg egynemvé nem válik. Ezután tegyük félre hűlni.

    Ganache:

    A tejszínt és a csokoládét olvasszuk össze, keverjük jól el és ezt is tegyük félre.

    Töltelék:

    Keverjük habosra a mascarponét a vaníliával.

    Egy másik tálban verjük fel a tejszínt, miközben folyamatosan adagoljuk hozzá a cukrot. Ha kemény a hab, akkor keverjük össze a mascarponéval.

    Összeállítás:

    A babapiskótákat mártsuk bele a szirupba, majd törjük darabokra, majd tegyünk belőle minden pohár aljára (ebből az adagból 6 pohárdesszert készíthető).

    Erre mehet a mascarponés krémből egy adag, majd egy vékony réteg csokiganache. Ismételjük meg a folyamatot még egyszer, majd a poharak tetejét a marcarponés krémmel zárjuk. Ízlés szerint kakaóporral vagy reszelt csokoládéval szórjuk meg.

    Tegyük legalább 1-2 órára hűtőbe.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek