Csokis tiramisu pohárdesszert

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Csokis tiramisu pohárdesszert

Hozzávalók:
A sziruphoz:

  • 2,5 dl forró víz
  • 1,5 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 ecőkanál csokilikőr

A ganache-hoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1,2 dl tejszín

A töltelékhez:

  • 22,5 dkg mascarpone
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 2,5 dl habtejszín
  • 6,5 dkg cukor

Az összeállításhoz:

  • 20 dkg babapiskóta

Elkészítése:

Szirup:

Egy kis tálban keverjük össze a forró vizet, a kakaóport, a cukrot és a likőrt, majd keverjük addig, amíg egynemvé nem válik. Ezután tegyük félre hűlni.

Ganache:

A tejszínt és a csokoládét olvasszuk össze, keverjük jól el és ezt is tegyük félre.

Töltelék:

Keverjük habosra a mascarponét a vaníliával.

Egy másik tálban verjük fel a tejszínt, miközben folyamatosan adagoljuk hozzá a cukrot. Ha kemény a hab, akkor keverjük össze a mascarponéval.

Összeállítás:

A babapiskótákat mártsuk bele a szirupba, majd törjük darabokra, majd tegyünk belőle minden pohár aljára (ebből az adagból 6 pohárdesszert készíthető).

Erre mehet a mascarponés krémből egy adag, majd egy vékony réteg csokiganache. Ismételjük meg a folyamatot még egyszer, majd a poharak tetejét a marcarponés krémmel zárjuk. Ízlés szerint kakaóporral vagy reszelt csokoládéval szórjuk meg.

Tegyük legalább 1-2 órára hűtőbe.