Hozzávalók:
A sziruphoz:
A ganache-hoz:
A töltelékhez:
Az összeállításhoz:
Elkészítése:
Egy kis tálban keverjük össze a forró vizet, a kakaóport, a cukrot és a likőrt, majd keverjük addig, amíg egynemvé nem válik. Ezután tegyük félre hűlni.
A tejszínt és a csokoládét olvasszuk össze, keverjük jól el és ezt is tegyük félre.
Keverjük habosra a mascarponét a vaníliával.
Egy másik tálban verjük fel a tejszínt, miközben folyamatosan adagoljuk hozzá a cukrot. Ha kemény a hab, akkor keverjük össze a mascarponéval.
A babapiskótákat mártsuk bele a szirupba, majd törjük darabokra, majd tegyünk belőle minden pohár aljára (ebből az adagból 6 pohárdesszert készíthető).
Erre mehet a mascarponés krémből egy adag, majd egy vékony réteg csokiganache. Ismételjük meg a folyamatot még egyszer, majd a poharak tetejét a marcarponés krémmel zárjuk. Ízlés szerint kakaóporral vagy reszelt csokoládéval szórjuk meg.
Tegyük legalább 1-2 órára hűtőbe.