Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis-mogyorókrémes kocka recept

Csokis-mogyorókrémes kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 22*30 cm-es tepsihez:
    Alap:

    • 250 g darált keksz
    • 160 ml tej
    • 170 g margarin vagy vaj
    • 100 g cukor
    • 170 g étcsokoládé

    Krém:

    • 400 g krémsajt vagy mascarpone
    • 60 g porcukor
    • 250 g mogyorókrém
    • 800 ml habtejszín

    Ganache:

    • 200 ml habtejszín
    • 200 g tejcsokoládé

    Elkészítése:

    A tejet, margarint vagy vajat, cukrot és a csokit összeolvasztjuk, majd hozzákeverjük a kekszet is.

    A kész masszát belesimítjuk az előkészített tepsibe.

    A krémhez a habtejszínt majdnem teljesen keményre felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a krémsajtot és az egészet krémesre keverjük.

    A krémet két részre osztjuk, majd az egyik felébe beleforgatjuk a mogyorókrémet.

    Az alapra rásimítjuk először a mogyorókrémes réteget, majd a fehér krémet simítjuk rá.

    A ganache-hoz összeolvasztjuk a tejszínt és a csokit, majd langyosan a sütire öntjük. Amikor a csoki megdermedt, akkor már lehet is szelni.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá