Csokis-mogyorókrémes kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 22*30 cm-es tepsihez:
Alap:
- 250 g darált keksz
- 160 ml tej
- 170 g margarin vagy vaj
- 100 g cukor
- 170 g étcsokoládé
Krém:
- 400 g krémsajt vagy mascarpone
- 60 g porcukor
- 250 g mogyorókrém
- 800 ml habtejszín
Ganache:
- 200 ml habtejszín
- 200 g tejcsokoládé
Elkészítése:
A tejet, margarint vagy vajat, cukrot és a csokit összeolvasztjuk, majd hozzákeverjük a kekszet is.
A kész masszát belesimítjuk az előkészített tepsibe.
A krémhez a habtejszínt majdnem teljesen keményre felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a krémsajtot és az egészet krémesre keverjük.
A krémet két részre osztjuk, majd az egyik felébe beleforgatjuk a mogyorókrémet.
Az alapra rásimítjuk először a mogyorókrémes réteget, majd a fehér krémet simítjuk rá.
A ganache-hoz összeolvasztjuk a tejszínt és a csokit, majd langyosan a sütire öntjük. Amikor a csoki megdermedt, akkor már lehet is szelni.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »