Csokis-mogyorókrémes kocka recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók egy 22*30 cm-es tepsihez:
Alap:
- 250 g darált keksz
- 160 ml tej
- 170 g margarin vagy vaj
- 100 g cukor
- 170 g étcsokoládé
Krém:
- 400 g krémsajt vagy mascarpone
- 60 g porcukor
- 250 g mogyorókrém
- 800 ml habtejszín
Ganache:
- 200 ml habtejszín
- 200 g tejcsokoládé
Elkészítése:
A tejet, margarint vagy vajat, cukrot és a csokit összeolvasztjuk, majd hozzákeverjük a kekszet is.
A kész masszát belesimítjuk az előkészített tepsibe.
A krémhez a habtejszínt majdnem teljesen keményre felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a krémsajtot és az egészet krémesre keverjük.
A krémet két részre osztjuk, majd az egyik felébe beleforgatjuk a mogyorókrémet.
Az alapra rásimítjuk először a mogyorókrémes réteget, majd a fehér krémet simítjuk rá.
A ganache-hoz összeolvasztjuk a tejszínt és a csokit, majd langyosan a sütire öntjük. Amikor a csoki megdermedt, akkor már lehet is szelni.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.