Csokis-mogyorókrémes kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 22*30 cm-es tepsihez:
Alap:
- 250 g darált keksz
- 160 ml tej
- 170 g margarin vagy vaj
- 100 g cukor
- 170 g étcsokoládé
Krém:
- 400 g krémsajt vagy mascarpone
- 60 g porcukor
- 250 g mogyorókrém
- 800 ml habtejszín
Ganache:
- 200 ml habtejszín
- 200 g tejcsokoládé
Elkészítése:
A tejet, margarint vagy vajat, cukrot és a csokit összeolvasztjuk, majd hozzákeverjük a kekszet is.
A kész masszát belesimítjuk az előkészített tepsibe.
A krémhez a habtejszínt majdnem teljesen keményre felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a krémsajtot és az egészet krémesre keverjük.
A krémet két részre osztjuk, majd az egyik felébe beleforgatjuk a mogyorókrémet.
Az alapra rásimítjuk először a mogyorókrémes réteget, majd a fehér krémet simítjuk rá.
A ganache-hoz összeolvasztjuk a tejszínt és a csokit, majd langyosan a sütire öntjük. Amikor a csoki megdermedt, akkor már lehet is szelni.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »