Csokis-mogyorókrémes kocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 22*30 cm-es tepsihez:
Alap:

  • 250 g darált keksz
  • 160 ml tej
  • 170 g margarin vagy vaj
  • 100 g cukor
  • 170 g étcsokoládé

Krém:

  • 400 g krémsajt vagy mascarpone
  • 60 g porcukor
  • 250 g mogyorókrém
  • 800 ml habtejszín

Ganache:

  • 200 ml habtejszín
  • 200 g tejcsokoládé

Elkészítése:

A tejet, margarint vagy vajat, cukrot és a csokit összeolvasztjuk, majd hozzákeverjük a kekszet is.

A kész masszát belesimítjuk az előkészített tepsibe.

A krémhez a habtejszínt majdnem teljesen keményre felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a krémsajtot és az egészet krémesre keverjük.

A krémet két részre osztjuk, majd az egyik felébe beleforgatjuk a mogyorókrémet.

Az alapra rásimítjuk először a mogyorókrémes réteget, majd a fehér krémet simítjuk rá.

A ganache-hoz összeolvasztjuk a tejszínt és a csokit, majd langyosan a sütire öntjük. Amikor a csoki megdermedt, akkor már lehet is szelni.