Csokis-amarettós piskóta alagút recept

Hozzávalók:
- 25 dkg babapiskóta
- 3 ek rum
- 3 dl presszókávé édesítve
- 1 csomag amaretto ízű pudingpor
- 4 dl tej
- 2 ek cukor
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg olvasztott fehércsokoládé
- 10 dkg étcsokoládé a bevonathoz és 2 ek olaj
- 1 hosszúkás tortaforma vagy kalácsforma
Elkészítése:
A formát kibéleljük folpackkal.
A kávét a rummal összekeverjük.
A babapiskótákat előkészítjük és egyenként belemártjuk a kávés keverékbe. Kirakjuk vele a formánk alját és oldalát.
A pudingot a tejjel és 2 ek cukorral felfőzzük, majd még forrón hozzáadjuk a vajat és addig kevergetjük, amíg el nem olvad. Az olvasztott fehércsokit is hozzáadjuk, majd félig kihűtjük és ekkor kihabosítjuk robotgéppel.
Az alagutat megtöltjük a kész pudingos krémmel, majd a tetejét is befedjük kávéba mártott piskótával.
Becsomagoljuk a folpackkal és a hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Másnap olvasztunk étcsokoládét gőz felett olajjal. A sütit kicsomagoljuk és átborítjuk egy tálcára, a fóliát lehúzzuk róla.Bevonjuk a csokival, majd újra betesszük a hűtőbe, amíg a csoki megdermed. Szeletelve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »