Csokis-amarettós piskóta alagút recept
Hozzávalók:
- 25 dkg babapiskóta
- 3 ek rum
- 3 dl presszókávé édesítve
- 1 csomag amaretto ízű pudingpor
- 4 dl tej
- 2 ek cukor
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg olvasztott fehércsokoládé
- 10 dkg étcsokoládé a bevonathoz és 2 ek olaj
- 1 hosszúkás tortaforma vagy kalácsforma
Elkészítése:
A formát kibéleljük folpackkal.
A kávét a rummal összekeverjük.
A babapiskótákat előkészítjük és egyenként belemártjuk a kávés keverékbe. Kirakjuk vele a formánk alját és oldalát.
A pudingot a tejjel és 2 ek cukorral felfőzzük, majd még forrón hozzáadjuk a vajat és addig kevergetjük, amíg el nem olvad. Az olvasztott fehércsokit is hozzáadjuk, majd félig kihűtjük és ekkor kihabosítjuk robotgéppel.
Az alagutat megtöltjük a kész pudingos krémmel, majd a tetejét is befedjük kávéba mártott piskótával.
Becsomagoljuk a folpackkal és a hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Másnap olvasztunk étcsokoládét gőz felett olajjal. A sütit kicsomagoljuk és átborítjuk egy tálcára, a fóliát lehúzzuk róla.Bevonjuk a csokival, majd újra betesszük a hűtőbe, amíg a csoki megdermed. Szeletelve kínáljuk.