Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis-amarettós piskóta alagút recept

Csokis-amarettós piskóta alagút
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg babapiskóta
    • 3 ek rum
    • 3 dl presszókávé édesítve
    • 1 csomag amaretto ízű pudingpor
    • 4 dl tej
    • 2 ek cukor
    • 20 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 5 dkg olvasztott fehércsokoládé
    • 10 dkg étcsokoládé a bevonathoz és 2 ek olaj
    • 1 hosszúkás tortaforma vagy kalácsforma

    Elkészítése:

    A formát kibéleljük folpackkal.

    A kávét a rummal összekeverjük.

    A babapiskótákat előkészítjük és egyenként belemártjuk a kávés keverékbe. Kirakjuk vele a formánk alját és oldalát.

    A pudingot a tejjel és 2 ek cukorral felfőzzük, majd még forrón hozzáadjuk a vajat és addig kevergetjük, amíg el nem olvad. Az olvasztott fehércsokit is hozzáadjuk, majd félig kihűtjük és ekkor kihabosítjuk robotgéppel.

    Az alagutat megtöltjük a kész pudingos krémmel, majd a tetejét is befedjük kávéba mártott piskótával.

    Becsomagoljuk a folpackkal és a hűtőbe tesszük egy éjszakára.

    Másnap olvasztunk étcsokoládét gőz felett olajjal. A sütit kicsomagoljuk és átborítjuk egy tálcára, a fóliát lehúzzuk róla.Bevonjuk a csokival, majd újra betesszük a hűtőbe, amíg a csoki megdermed. Szeletelve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá