Csokis-amarettós piskóta alagút

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg babapiskóta
  • 3 ek rum
  • 3 dl presszókávé édesítve
  • 1 csomag amaretto ízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • 2 ek cukor
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg olvasztott fehércsokoládé
  • 10 dkg étcsokoládé a bevonathoz és 2 ek olaj
  • 1 hosszúkás tortaforma vagy kalácsforma

Elkészítése:

A formát kibéleljük folpackkal.

A kávét a rummal összekeverjük.

A babapiskótákat előkészítjük és egyenként belemártjuk a kávés keverékbe. Kirakjuk vele a formánk alját és oldalát.

A pudingot a tejjel és 2 ek cukorral felfőzzük, majd még forrón hozzáadjuk a vajat és addig kevergetjük, amíg el nem olvad. Az olvasztott fehércsokit is hozzáadjuk, majd félig kihűtjük és ekkor kihabosítjuk robotgéppel.

Az alagutat megtöltjük a kész pudingos krémmel, majd a tetejét is befedjük kávéba mártott piskótával.

Becsomagoljuk a folpackkal és a hűtőbe tesszük egy éjszakára.

Másnap olvasztunk étcsokoládét gőz felett olajjal. A sütit kicsomagoljuk és átborítjuk egy tálcára, a fóliát lehúzzuk róla.Bevonjuk a csokival, majd újra betesszük a hűtőbe, amíg a csoki megdermed. Szeletelve kínáljuk.