Citromos zebrakocka recept
Hozzávalók:
Alap:
- 50 dkg darált keksz
- 5 ek kakaópor
- 3 ek baracklekvár
- 1 citrom leve és héja
- 5 dkg margarin
- 5 ek porcukor
- kb 1 dl tej
Krém:
- 3 dl tej
- 3 ek liszt
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 ek porcukor
- 5 dkg margarin
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 15 dkg kókuszreszelék
Tetejére:
- 10 dkg csokoládé
- 3 ek olaj
Elkészítése:
A lapokhoz a hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy formázható, nyújtható masszát kapjunk. Egy kisebb tepsit olajjal kikenünk. A kekszes masszát 3 egyenlő részre osszuk, majd porcukorral meghintett munkalapon akkora lapot nyújtunk belőlük, ami éppen belefér a tepsibe.
A krémhez a tejet elkeverjük a liszttel és a kókuszreszelék felével, majd alacsony hőfokon sűrű péppé főzzük. Levesszük a tűzről, hozzákavarjuk a vajat, a porcukrot, a citrom levét és héját és a maradék kókuszreszeléket, hűlni hagyjuk.
A kihűlt krémet kézi mixerrel habosra keverjük. Az első lapot a tepsibe helyezzük, rákenjük a krém felét, ráhelyezzük a második lapot, rákenjük a maradék krémet, a harmadik lappal befedjük a süteményt.
A csokoládét apróra vágjuk, majd az olajjal együtt felolvasztjuk gőz felett és rásimítjuk a süteményre.