Citromos álom recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 500 ml habtejszín
- 400 ml 20 %-os tejföl
- 2 cs babapiskóta
- 3 db citrom reszelt héja és leve
- porcukor ízlés szerint
- kb 5 dl tej tej a piskóta forgatásához
Elkészítése:
A tejszínt kemény habbá verem, hozzáadom a tejfölt, porcukrot, a citromokat és robotgéppel jól kikeverem.
Nálam több volt a piskóta 48 db fért a jénaiba két sorba.
A piskótát belemártom egy kicsit a langyos tejbe és szép sorban, szorosan lerakom a jénaiba. A krém felét rákenem, majd újra rétegezem.
Beteszem a hűtőbe és hagyom, hogy szépen összeálljon. Így tudom úgy szeletelni is, mint a tortát. Ez nagy adag és kiadós.
Jó étvágyat kívánok annak, aki elkészíti.
Tipp:
Ahol kisebb a család, ott felezni ajánlom az adagot mert ez egy nagy családra készült isteni finom nyári hűsítő sütemény. A babapiskótából kevés volt a 2 cs tennem kellett még hozzá, hogy kitöltse a 30*19 cm-es jénait.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »