Citromos álom recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 500 ml habtejszín
- 400 ml 20 %-os tejföl
- 2 cs babapiskóta
- 3 db citrom reszelt héja és leve
- porcukor ízlés szerint
- kb 5 dl tej tej a piskóta forgatásához
Elkészítése:
A tejszínt kemény habbá verem, hozzáadom a tejfölt, porcukrot, a citromokat és robotgéppel jól kikeverem.
Nálam több volt a piskóta 48 db fért a jénaiba két sorba.
A piskótát belemártom egy kicsit a langyos tejbe és szép sorban, szorosan lerakom a jénaiba. A krém felét rákenem, majd újra rétegezem.
Beteszem a hűtőbe és hagyom, hogy szépen összeálljon. Így tudom úgy szeletelni is, mint a tortát. Ez nagy adag és kiadós.
Jó étvágyat kívánok annak, aki elkészíti.
Tipp:
Ahol kisebb a család, ott felezni ajánlom az adagot mert ez egy nagy családra készült isteni finom nyári hűsítő sütemény. A babapiskótából kevés volt a 2 cs tennem kellett még hozzá, hogy kitöltse a 30*19 cm-es jénait.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »