Citromos álom recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 500 ml habtejszín
- 400 ml 20 %-os tejföl
- 2 cs babapiskóta
- 3 db citrom reszelt héja és leve
- porcukor ízlés szerint
- kb 5 dl tej tej a piskóta forgatásához
Elkészítése:
A tejszínt kemény habbá verem, hozzáadom a tejfölt, porcukrot, a citromokat és robotgéppel jól kikeverem.
Nálam több volt a piskóta 48 db fért a jénaiba két sorba.
A piskótát belemártom egy kicsit a langyos tejbe és szép sorban, szorosan lerakom a jénaiba. A krém felét rákenem, majd újra rétegezem.
Beteszem a hűtőbe és hagyom, hogy szépen összeálljon. Így tudom úgy szeletelni is, mint a tortát. Ez nagy adag és kiadós.
Jó étvágyat kívánok annak, aki elkészíti.
Tipp:
Ahol kisebb a család, ott felezni ajánlom az adagot mert ez egy nagy családra készült isteni finom nyári hűsítő sütemény. A babapiskótából kevés volt a 2 cs tennem kellett még hozzá, hogy kitöltse a 30*19 cm-es jénait.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »