Citromos-áfonyás álom recept
Hozzávalók:
Citromos krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
Áfonyához:
- 25 dkg áfonya
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 kk őrölt fahéj
Elkészítése:
A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és ízlés szerinti mennyiségű citromlevet, majd keverjük simára.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan hogy a hab ne nagyon törjön, keverjük hozzá a citromos krémhez.
Az áfonyát folyó víz alatt mossuk meg, alaposan csepegtessük le, majd tegyük egy tányérba.
Ezután szórjuk meg a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal, tegyük be a mikróba és pár perc alatt karamellizáljuk meg, majd hűtsük ki egészen (közben óvatosan keverjük össze).
A pohárkrém összeállításához kell még poharanként 4-4 db babapiskóta.
A poharak aljába morzsoljuk bele 2 db babapiskótát és először kanalazzunk rá a citromos krémből, majd a teljesen kihűlt áfonyából.
Ezután szintén morzsoljunk rá 2 db babapiskótát, kanalazzuk rá a maradék citromos krémet és az áfonyát, majd ízlés szerint díszítsük citromfűvel.
Tipp:
Az elkészült pohárkrémet összeállítás után rögtön tálaljuk, mert különben a ropogós babapiskóta felszívja a nedvességet.