Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromos-áfonyás álom recept

Citromos-áfonyás álom
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Citromos krémhez:

    • 25 dkg mascarpone
    • 2 dl habtejszín
    • 15 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja és leve

    Áfonyához:

    • 25 dkg áfonya
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 kk őrölt fahéj

    Elkészítése:

    A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és ízlés szerinti mennyiségű citromlevet, majd keverjük simára.

    A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan hogy a hab ne nagyon törjön, keverjük hozzá a citromos krémhez.

    Az áfonyát folyó víz alatt mossuk meg, alaposan csepegtessük le, majd tegyük egy tányérba.

    Ezután szórjuk meg a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal, tegyük be a mikróba és pár perc alatt karamellizáljuk meg, majd hűtsük ki egészen (közben óvatosan keverjük össze).

    A pohárkrém összeállításához kell még poharanként 4-4 db babapiskóta.

    A poharak aljába morzsoljuk bele 2 db babapiskótát és először kanalazzunk rá a citromos krémből, majd a teljesen kihűlt áfonyából.

    Ezután szintén morzsoljunk rá 2 db babapiskótát, kanalazzuk rá a maradék citromos krémet és az áfonyát, majd ízlés szerint díszítsük citromfűvel.

    Tipp:

    Az elkészült pohárkrémet összeállítás után rögtön tálaljuk, mert különben a ropogós babapiskóta felszívja a nedvességet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá