Citromos-áfonyás álom

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Citromos krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja és leve

Áfonyához:

  • 25 dkg áfonya
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 kk őrölt fahéj

Elkészítése:

A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és ízlés szerinti mennyiségű citromlevet, majd keverjük simára.

A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan hogy a hab ne nagyon törjön, keverjük hozzá a citromos krémhez.

Az áfonyát folyó víz alatt mossuk meg, alaposan csepegtessük le, majd tegyük egy tányérba.

Ezután szórjuk meg a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal, tegyük be a mikróba és pár perc alatt karamellizáljuk meg, majd hűtsük ki egészen (közben óvatosan keverjük össze).

A pohárkrém összeállításához kell még poharanként 4-4 db babapiskóta.

A poharak aljába morzsoljuk bele 2 db babapiskótát és először kanalazzunk rá a citromos krémből, majd a teljesen kihűlt áfonyából.

Ezután szintén morzsoljunk rá 2 db babapiskótát, kanalazzuk rá a maradék citromos krémet és az áfonyát, majd ízlés szerint díszítsük citromfűvel.

Tipp:

Az elkészült pohárkrémet összeállítás után rögtön tálaljuk, mert különben a ropogós babapiskóta felszívja a nedvességet.