Caffé latte kekszes süti recept
Hozzávalók 16 kockához:
- 3*16 db négyzetes háztartási keksz
Kávés krémhez:
- 500 ml tej
- 40 g étkezési keményítő (vagy tejszínes pudingpor)
- 2 evőkanál instant kávé
- 1 tasak vaníliás cukor
- cukor ízlés szerint
Fehér krémhez:
- 500 ml tej
- 40 g étkezési keményítő (vagy tejszínes pudingpor)
- 1 tasak vaníliás cukor
- cukor ízlés szerint
Tetejére:
- tejszínhab
- kakaópor (elhagyható)
Elkészítése:
A kávés krémhez a tejet, a keményítőt (pudingport) és a kétféle cukrot hidegen csomómentesre keverjük, majd közepes hőfokon állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Megvárjuk míg kihűl. Robotgéppel átkeverjük felhasználás előtt.
A fehér krémhez a tejet, a keményítőt / pudingport és a kétféle cukrot hidegen csomómentesre keverjük, majd közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Kihűtjük. Felhasználás előtt robotgéppel átkeverjük.
Egy edény vagy tálca alját kirakjuk a keksz 1/3-ával. Rákenjük az egyik krémet. Újabb sor kekszet teszünk rá, majd szétoszlatjuk rajta a másik krémet és a etejét keksszel fedjük be.
Hűtőbe tesszük 5-6 órára vagy akár egész éjszakára.
Felkockázva tálaljuk.
Tipp:
A sütemény 22*22 cm-es formában készült.