Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Caffé latte kekszes süti recept

Caffé latte kekszes süti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók 16 kockához:

    • 3*16 db négyzetes háztartási keksz

    Kávés krémhez:

    • 500 ml tej
    • 40 g étkezési keményítő (vagy tejszínes pudingpor)
    • 2 evőkanál instant kávé
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • cukor ízlés szerint

    Fehér krémhez:

    • 500 ml tej
    • 40 g étkezési keményítő (vagy tejszínes pudingpor)
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • cukor ízlés szerint

    Tetejére:

    • tejszínhab
    • kakaópor (elhagyható)

    Elkészítése:

    A kávés krémhez a tejet, a keményítőt (pudingport) és a kétféle cukrot hidegen csomómentesre keverjük, majd közepes hőfokon állandó kevergetés mellett besűrítjük.

    Megvárjuk míg kihűl. Robotgéppel átkeverjük felhasználás előtt.

    A fehér krémhez a tejet, a keményítőt / pudingport és a kétféle cukrot hidegen csomómentesre keverjük, majd közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett besűrítjük.

    Kihűtjük. Felhasználás előtt robotgéppel átkeverjük.

    Egy edény vagy tálca alját kirakjuk a keksz 1/3-ával. Rákenjük az egyik krémet. Újabb sor kekszet teszünk rá, majd szétoszlatjuk rajta a másik krémet és a etejét keksszel fedjük be.

    Hűtőbe tesszük 5-6 órára vagy akár egész éjszakára.

    Felkockázva tálaljuk.

    Tipp:

    A sütemény 22*22 cm-es formában készült.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá