Caffé latte kekszes süti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók 16 kockához:

  • 3*16 db négyzetes háztartási keksz

Kávés krémhez:

  • 500 ml tej
  • 40 g étkezési keményítő (vagy tejszínes pudingpor)
  • 2 evőkanál instant kávé
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • cukor ízlés szerint

Fehér krémhez:

  • 500 ml tej
  • 40 g étkezési keményítő (vagy tejszínes pudingpor)
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • cukor ízlés szerint

Tetejére:

  • tejszínhab
  • kakaópor (elhagyható)

Elkészítése:

A kávés krémhez a tejet, a keményítőt (pudingport) és a kétféle cukrot hidegen csomómentesre keverjük, majd közepes hőfokon állandó kevergetés mellett besűrítjük.

Megvárjuk míg kihűl. Robotgéppel átkeverjük felhasználás előtt.

A fehér krémhez a tejet, a keményítőt / pudingport és a kétféle cukrot hidegen csomómentesre keverjük, majd közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett besűrítjük.

Kihűtjük. Felhasználás előtt robotgéppel átkeverjük.

Egy edény vagy tálca alját kirakjuk a keksz 1/3-ával. Rákenjük az egyik krémet. Újabb sor kekszet teszünk rá, majd szétoszlatjuk rajta a másik krémet és a etejét keksszel fedjük be.

Hűtőbe tesszük 5-6 órára vagy akár egész éjszakára.

Felkockázva tálaljuk.

Tipp:

A sütemény 22*22 cm-es formában készült.