Borhabkrém aszalt áfonyával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 4 pohárhoz:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga - 12 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 dl édes fehérbor
- 5 dkg aszalt áfonya
- 0,5 dl vörösbor
Elkészítése:
Az áfonyára öntsük rá a megmelegített vörösbort és hagyjuk legalább egy órát állni, hogy jól magába szívja. Ezután öntsük bele egy szűrőbe és hagyjuk teljesen lecsepegni.
A tojássárgához adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára. Ezután keverjük hozzá a fehérbort is.
Ezután gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett, pár perc alatt főzzük sűrűre. Amikor már kellően besűrűsödött és jó habos, vegyük le és hűtsük éppen csak langyosra.
A langyosra hűlt borhabot ezután kanalazzuk a poharakba, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Tálalás előtt a lecsepegtetett áfonyát rakjuk rá a borhabkrém tetejére, majd úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









