Békebeli keksztekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Alap:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 15 dkg darált dió
- 15 dkg cukor
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 dl lefőzött presszókávé
- 1 dl tej
- 60 ml rumaroma (ízlés szerint lehet kevesebb is)
Krém:
- 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 10 dkg kókuszreszelék
Továbbá:
- kókuszreszelék
Elkészítése:
Alap:
A kekszhez hozzáadjuk a diót, kétféle cukrot, kakaóport. Ezután hozzáadjuk a rumaromát (mi 2 üvegcsét használtunk, de lehet nyugodtan kevesebbet is beletenni), beleöntjük a kávét és elkezdjük összegyúrni a masszát.
Annyi tejet adjunk hozzá gyúrás közben, hogy inkább lágyabb legyen a massza, mint keményebb, de ne ragadjon.
Krém:
A puha vajba keverjük bele a cukrokat és a kókuszt is.
Összeállítás:
Vegyünk elő egy ív sütőpapírt, aminek a mérete 38*42 cm. A sütőpapírt alaposan beszórjuk kókuszreszelékkel, majd rátesszük a kekszes alapot és akkorára nyújtjuk, mint a sütőpapír. Egyenletesen rákenjük a krémet, majd a papír segítségével feltekerjük szorosan.
Megszórjuk még kókuszreszelékkel és párszor átgörgetjük, hogy jól rátapadjon. Becsomagoljuk a sütőpapírba, majd egy darab folpackba és pár órára hűtőbe tesszük.
Fogyasztás előtt szeleteljük.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »
Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »