Barackos túrós recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 200 g babapiskóta
- 0,5 kg túró
- 400 g friss vagy konzerv barack
- 2 cs színtelen tortazselé
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3-4 ek lefőzött kávé
- tej 1,5 dl a piskóták locsolásához
- 5 dl tej a pudinghoz
- 11 ek cukor vagy ízlés szerint
Elkészítése:
Egy 25*30 cm-es tepsibe babapiskótát rakunk szorosan egymás mellé. A kávét a tejjel összekeverjük és meglocsoljuk vele a babapiskótát.
Elkészítjük a pudingport a szokásos módon és langyosra hűtjük, majd összekeverjük a túróval és ízlés szerint még édesíthetjük.
A túrós krémet rásimítjuk a a piskóta tetejére. Hűtőbe tesszük 1 órára.
Közben a barackot vékony szeletekre vágjuk, a levét leszűrjük és félretesszük. A barackszeleteket a túrókérmre pakoljuk sorban.
Kb 3 dl barackléhez 3 dl vizet adunk és elkészítjük a tortazselét a csomagoláson leírtak szerint. Amikor a zselé dermedni kezd, a barack tetejére öntjük.
Hűtőszekrénybe tesszük, míg a zselé megdermed, majd felszeleteljük és tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »