Barackos túrós

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 200 g babapiskóta
  • 0,5 kg túró
  • 400 g friss vagy konzerv barack
  • 2 cs színtelen tortazselé
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 3-4 ek lefőzött kávé
  • tej 1,5 dl a piskóták locsolásához
  • 5 dl tej a pudinghoz
  • 11 ek cukor vagy ízlés szerint

Elkészítése:

Egy 25*30 cm-es tepsibe babapiskótát rakunk szorosan egymás mellé. A kávét a tejjel összekeverjük és meglocsoljuk vele a babapiskótát.

Elkészítjük a pudingport a szokásos módon és langyosra hűtjük, majd összekeverjük a túróval és ízlés szerint még édesíthetjük.
A túrós krémet rásimítjuk a a piskóta tetejére. Hűtőbe tesszük 1 órára.

Közben a barackot vékony szeletekre vágjuk, a levét leszűrjük és félretesszük. A barackszeleteket a túrókérmre pakoljuk sorban.

Kb 3 dl barackléhez 3 dl vizet adunk és elkészítjük a tortazselét a csomagoláson leírtak szerint. Amikor a zselé dermedni kezd, a barack tetejére öntjük.

Hűtőszekrénybe tesszük, míg a zselé megdermed, majd felszeleteljük és tálaljuk.