Barackos sajttorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A torta alapja:
- 25 dkg darált keksz
- 20 dkg margarin
A krém:
- 40 dkg mascarpone vagy más natúr krémsajt
- 4 dl tejszín
- 8 dkg cukor
- 10 dkg sárgabaracklekvár
- 1 tk. vanília aroma
- fél citrom leve
- 2 tk zselatin por
A tetejére:
- 5-6 szem őszibarack befőtt
- 1,5 dl őszibarack lé
- 3 tk. zselatin por
Elkészítése:
A margarint felolvasztjuk, összekeverjük a darált keksszel, majd a tortaforma /25cm/ aljára nyomkodjuk
Egy tálban géppel kikeverjük a krémsajtot, tejszínt, citromlét, cukrot, vanília aromát, baracklekvárt és a kevés vízben feloldott zselatint.
Az egészet a tortaformába töltjük, elsimítjuk, és a hűtőbe tesszük 1-2 órára.
A tortánkat kivesszük, a tetejét kirakjuk vékonyra szeletelt barackkal, majd ráöntjük a kevés vízzel és barack lével kikevert zselatint.
Én csak másnap szeleteltem, hagytam megdermedni.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »