Barackos sajttorta recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
A torta alapja:
- 25 dkg darált keksz
- 20 dkg margarin
A krém:
- 40 dkg mascarpone vagy más natúr krémsajt
- 4 dl tejszín
- 8 dkg cukor
- 10 dkg sárgabaracklekvár
- 1 tk. vanília aroma
- fél citrom leve
- 2 tk zselatin por
A tetejére:
- 5-6 szem őszibarack befőtt
- 1,5 dl őszibarack lé
- 3 tk. zselatin por
Elkészítése:
A margarint felolvasztjuk, összekeverjük a darált keksszel, majd a tortaforma /25cm/ aljára nyomkodjuk
Egy tálban géppel kikeverjük a krémsajtot, tejszínt, citromlét, cukrot, vanília aromát, baracklekvárt és a kevés vízben feloldott zselatint.
Az egészet a tortaformába töltjük, elsimítjuk, és a hűtőbe tesszük 1-2 órára.
A tortánkat kivesszük, a tetejét kirakjuk vékonyra szeletelt barackkal, majd ráöntjük a kevés vízzel és barack lével kikevert zselatint.
Én csak másnap szeleteltem, hagytam megdermedni.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.