Barackos-pudingos rakott keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 37×23-as tepsihez:
- kb. 50 dkg háztartási keksz (négyzet alakú)
- 6-7 db nagyobb barack
- 25 dkg étcsoki
- 1,5 l tej
- 3 cs vanília puding
- 10-12 ek kristálycukor
Elkészítése:
A barackokat megmossuk, ha őszi,-meghámozzuk, de ha nektarin, akkor simán csak kimagozzuk és vékony cikkekre vágjuk.
A pudingot a tejjel és a cukorral elkészítjük, majd a tűzről levéve félretesszük.
A tepsi aljára szép sorban végigrakunk egy réteg kekszet.
A barackokat gondolatban elfelezzük, egyik felét rásorakoztatjuk a kekszrétegre.
Az étcsokit kettéosztjuk. Egyik felét felolvasztjuk és annak a szintén felét rácsorgatjuk a barackokra.
Ezután óvatosan ráöntjük a vanília pudingot ügyelve, hogy alatta maradjanak a gyümölcsök és egyenletesen elsimítjuk.
A puding rétegre elrendezzük a barack másik felét, majd az olvasztott étcsoki szintén másik felét végigcsorgatjuk rajta.
A rétegeket egy újabb sor keksszel zárjuk és a maradék felolvasztott étcsokival bevonjuk.
5-6 órára (de egy éjszakára a legjobb) hűtőbe tesszük és ledermesztjük.
Hidegen keksznyi kockákra szeletelve kínáljuk!
Nyáron a melegben igazi hűsítő,-és egyszerűen összeállítható süti!
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »