Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Balzsamecetben karamellizált gyümölcsök mascarponével recept

Balzsamecetben karamellizált gyümölcsök mascarponével
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 nagyobb alma
    • 1 banán
    • 4-5 mandarin
    • 1 dl balzsamecet
    • 1 ek barna cukor (v. édesítőszer)
    • 1 tk vanília aroma
    • 1 ek mascarpone
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    Az almát negyedekbe vágjuk, a magházát kiszedjük, majd vékonyan felszeleteljük. (Nem kell meghámozni!)

    A mandarint megpucoljuk, és gerezdekre szedjük. A banán héját lehúzzuk, a gyümölcsöt felkarikázzuk.

    Egy serpenyőbe beleöntjük balzsamecetet, hozzáadjuk a barna cukrot és a vanília aromát. Kevergetve forráspontig melegítjük.

    Ekkor beletesszük az almaszeleteket, jól összeforgatjuk, és 3-4 percig pároljuk. (Én fedővel félig lefedve pároltam.)

    Ezután hozzáadjuk a mandarint, óvatosan összeforgatjuk, és szintén pár percig pároljuk. (Ekkor már én sem tettem rá fedőt!)

    Végül hozzáadjuk a felkarikázott banánt, óvatosan megint összeforgatjuk, és 1-2 percig még pároljuk.
    Ezalatt az idő alatt a balzsamecetes-cukor szépen besűrűsödik, megkaramellizálódik.

    Közben a mascarponét simára keverjük a vaníliás cukorral.

    Tálaláskor tányérra tesszük a még meleg gyümölcsöket, majd a tetejére kanalazzuk a mascarponét.

    A melegtől a mascarpone szépen elkezd a gyümölcsökre olvadni, és ettől nagyon finom lesz.

    A balzsamecetben karamellizált gyümölcsök mascarponével kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 84 kcal
    Fehérje: 1 g
    Szénhidrát: 15 g
    Zsír: 2 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá