Hozzávalók:
Elkészítése:
Az almát negyedekbe vágjuk, a magházát kiszedjük, majd vékonyan felszeleteljük. (Nem kell meghámozni!)
A mandarint megpucoljuk, és gerezdekre szedjük. A banán héját lehúzzuk, a gyümölcsöt felkarikázzuk.
Egy serpenyőbe beleöntjük balzsamecetet, hozzáadjuk a barna cukrot és a vanília aromát. Kevergetve forráspontig melegítjük.
Ekkor beletesszük az almaszeleteket, jól összeforgatjuk, és 3-4 percig pároljuk. (Én fedővel félig lefedve pároltam.)
Ezután hozzáadjuk a mandarint, óvatosan összeforgatjuk, és szintén pár percig pároljuk. (Ekkor már én sem tettem rá fedőt!)
Végül hozzáadjuk a felkarikázott banánt, óvatosan megint összeforgatjuk, és 1-2 percig még pároljuk.
Ezalatt az idő alatt a balzsamecetes-cukor szépen besűrűsödik, megkaramellizálódik.
Közben a mascarponét simára keverjük a vaníliás cukorral.
Tálaláskor tányérra tesszük a még meleg gyümölcsöket, majd a tetejére kanalazzuk a mascarponét.
A melegtől a mascarpone szépen elkezd a gyümölcsökre olvadni, és ettől nagyon finom lesz.