Babapiskótával töltött ostya recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 db ostyalap
- 40 dkg babapiskóta
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg vaj (nem margarin)
- 3 dkg kakaópor
- 25 dkg + 3 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A sziruphoz:
- 1/4 l víz
- 10 dkg cukor
- 1/2 dl rum (vagy befőttlé)
Kakaómázhoz:
- 4 dkg kakaópor
- 3 dkg vaj
- 7 ek víz
- 15 db kockacukor
Elkészítése:
Először a szirupot készítjük el: a vizet és a cukrot rövid ideig forraljuk, ha kihűlt, hozzáadjuk a rumot.
A krémhez a 2 tojássárgáját, a vajat, a kakaóport, és a 25 dkg porcukrot alaposan kikeverjük.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a 3 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral, majd könnyedén beleforgatjuk a kakaós krémbe.
Letesszük az alsó ostyalapot, vékonyan megkenjük a krémmel, és hosszában a szirupban megmártott babapiskótával rakjuk ki.
A piskótákat megkenjük krémmel (vékonyan), majd újabb sor piskóta jön, de nem hosszában, hanem keresztben.
Ezt a rétegezést megismételjük úgy, hogy ismét hosszában kerülnek rá a piskóták, majd a maradék krém, és az ostyalap következik.
Kakaómázzal vonjuk be: a kakaóport a vajjal kikeverjük, a vízből és a cukorból sűrű szirupot főzünk, a kakaós vajhoz keverjük, és elkeverjük.
Másnap, forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel.