Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Babapiskótával töltött ostya recept

Babapiskótával töltött ostya
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 2 db ostyalap
    • 40 dkg babapiskóta
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg vaj (nem margarin)
    • 3 dkg kakaópor
    • 25 dkg + 3 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor

    A sziruphoz:

    • 1/4 l víz
    • 10 dkg cukor
    • 1/2 dl rum (vagy befőttlé)

    Kakaómázhoz:

    • 4 dkg kakaópor
    • 3 dkg vaj
    • 7 ek víz
    • 15 db kockacukor

    Elkészítése:

    Először a szirupot készítjük el: a vizet és a cukrot rövid ideig forraljuk, ha kihűlt, hozzáadjuk a rumot.

    A krémhez a 2 tojássárgáját, a vajat, a kakaóport, és a 25 dkg porcukrot alaposan kikeverjük.

    A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a 3 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral, majd könnyedén beleforgatjuk a kakaós krémbe.

    Letesszük az alsó ostyalapot, vékonyan megkenjük a krémmel, és hosszában a szirupban megmártott babapiskótával rakjuk ki.

    A piskótákat megkenjük krémmel (vékonyan), majd újabb sor piskóta jön, de nem hosszában, hanem keresztben.

    Ezt a rétegezést megismételjük úgy, hogy ismét hosszában kerülnek rá a piskóták, majd a maradék krém, és az ostyalap következik.

    Kakaómázzal vonjuk be: a kakaóport a vajjal kikeverjük, a vízből és a cukorból sűrű szirupot főzünk, a kakaós vajhoz keverjük, és elkeverjük.

    Másnap, forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá