Babapiskótával töltött ostya

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 2 db ostyalap
  • 40 dkg babapiskóta
  • 2 tojás
  • 25 dkg vaj (nem margarin)
  • 3 dkg kakaópor
  • 25 dkg + 3 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A sziruphoz:

  • 1/4 l víz
  • 10 dkg cukor
  • 1/2 dl rum (vagy befőttlé)

Kakaómázhoz:

  • 4 dkg kakaópor
  • 3 dkg vaj
  • 7 ek víz
  • 15 db kockacukor

Elkészítése:

Először a szirupot készítjük el: a vizet és a cukrot rövid ideig forraljuk, ha kihűlt, hozzáadjuk a rumot.

A krémhez a 2 tojássárgáját, a vajat, a kakaóport, és a 25 dkg porcukrot alaposan kikeverjük.

A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a 3 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral, majd könnyedén beleforgatjuk a kakaós krémbe.

Letesszük az alsó ostyalapot, vékonyan megkenjük a krémmel, és hosszában a szirupban megmártott babapiskótával rakjuk ki.

A piskótákat megkenjük krémmel (vékonyan), majd újabb sor piskóta jön, de nem hosszában, hanem keresztben.

Ezt a rétegezést megismételjük úgy, hogy ismét hosszában kerülnek rá a piskóták, majd a maradék krém, és az ostyalap következik.

Kakaómázzal vonjuk be: a kakaóport a vajjal kikeverjük, a vízből és a cukorból sűrű szirupot főzünk, a kakaós vajhoz keverjük, és elkeverjük.

Másnap, forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel.