Hozzávalók:
A sziruphoz:
Kakaómázhoz:
Elkészítése:
Először a szirupot készítjük el: a vizet és a cukrot rövid ideig forraljuk, ha kihűlt, hozzáadjuk a rumot.
A krémhez a 2 tojássárgáját, a vajat, a kakaóport, és a 25 dkg porcukrot alaposan kikeverjük.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a 3 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral, majd könnyedén beleforgatjuk a kakaós krémbe.
Letesszük az alsó ostyalapot, vékonyan megkenjük a krémmel, és hosszában a szirupban megmártott babapiskótával rakjuk ki.
A piskótákat megkenjük krémmel (vékonyan), majd újabb sor piskóta jön, de nem hosszában, hanem keresztben.
Ezt a rétegezést megismételjük úgy, hogy ismét hosszában kerülnek rá a piskóták, majd a maradék krém, és az ostyalap következik.
Kakaómázzal vonjuk be: a kakaóport a vajjal kikeverjük, a vízből és a cukorból sűrű szirupot főzünk, a kakaós vajhoz keverjük, és elkeverjük.
Másnap, forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel.