Almás zabpehelygolyók sütés nélkül recept

Hozzávalók:
- 10 dkg apró szemű zabpehely
- 5 dkg kókuszreszelék (+3 ek a forgatáshoz)
- 1 csapott tk cukrozatlan kakaópor
- 2 púpos ek porcukor
- 1 púpos tk őrölt fahéj
- 1 nagy ek méz
- 3 közepes alma (reszelve kb. 20 dkg)
Elkészítése:
Egy tálkába szórjuk a zabpelyhet, a kókuszreszeléket, a kakaóport, a porcukrot, a fahéjat és összekeverjük.
Hozzáadjuk a mézet, belereszeljük a megtisztított almákat. (A gyümölcsöt nem hámoztam meg.)
Alaposan összeforgatjuk.
Evőkanálnyi adagokat veszünk a kezünkbe és a tenyerünk között golyót sodrunk. Egy kevés kókuszreszelékben megforgatjuk.
Azonnal kínáljuk.
Tipp:
Ez egy olyan egyszerű, gyümölcsös édesség, amit akár 10 perc alatt is el lehet készíteni, ha például, nincs sok időnk a desszerttel foglalatoskodni vagy váratlan vendégek jelentkeznek be.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »