Almás zabpehelygolyók sütés nélkül recept
Hozzávalók:
- 10 dkg apró szemű zabpehely
- 5 dkg kókuszreszelék (+3 ek a forgatáshoz)
- 1 csapott tk cukrozatlan kakaópor
- 2 púpos ek porcukor
- 1 púpos tk őrölt fahéj
- 1 nagy ek méz
- 3 közepes alma (reszelve kb. 20 dkg)
Elkészítése:
Egy tálkába szórjuk a zabpelyhet, a kókuszreszeléket, a kakaóport, a porcukrot, a fahéjat és összekeverjük.
Hozzáadjuk a mézet, belereszeljük a megtisztított almákat. (A gyümölcsöt nem hámoztam meg.)
Alaposan összeforgatjuk.
Evőkanálnyi adagokat veszünk a kezünkbe és a tenyerünk között golyót sodrunk. Egy kevés kókuszreszelékben megforgatjuk.
Azonnal kínáljuk.
Tipp:
Ez egy olyan egyszerű, gyümölcsös édesség, amit akár 10 perc alatt is el lehet készíteni, ha például, nincs sok időnk a desszerttel foglalatoskodni vagy váratlan vendégek jelentkeznek be.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »










