Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás karamellás torta recept

Almás karamellás torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Karamell:

    • 200 g kristálycukor
    • 75 g vaj
    • 125 ml habtejszín

    Tészta:

    • 160 g háztartási keksz
    • 80 g vaj

    Almás töltelék:

    • 400 g alma (kockára vágva)
    • 300 ml víz
    • 100 g kristálycukor
    • 1 csomag fahéjas cukor
    • 1 ek citromlé
    • 1 csomag vaníliás pudingpor

    Krémsajtos töltelék:

    • 200 g krémsajt
    • 250 ml habtejszín
    • 2 ek porcukor
    • 100 ml víz
    • 20 g zselatinpor
    • dió

    Elkészítése:

    A karamellszósz: a cukrot felolvasztjuk és hozzákeverjük a vajat. Állandó keverés mellett felolvasztjuk és hozzáadjuk a habtejszínt. Felforraljuk és hagyjuk alaposan kihűlni.

    A tészta: a háztartási kekszet jó alaposan összetörjük, majd a felolvasztott vajjal összedolgozzuk. Egy 22 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk fóliával és a kekszes masszát alaposan lenyomkodjuk a forma aljára. Leöntjük a karamellszósz 2/3-ával és hűtőbe rakjuk.

    Az almatöltelék: a megtisztított és kockákra vágott almát a 3 dl vízben megfőzzük a citromlével és a cukrokkal együtt. A pudingport kevés vízben simára keverjük, majd ráöntjük az almára és folytonos keverés mellett kb 1 percig főzzük, hogy sűrű legyen. Még forrón ráöntjük a kekszes alapra és hagyjuk alaposan kihűlni.

    A krémsajtos töltelék: a habtejszínt felverjük a cukorral és hozzákeverjük a krémsajtot. A 100 ml fmeleg, de nem forralt vízben feloldott zselatint összekeverjük a krémsajttal és az almatöltelékre öntjük.

    Legalább 5 órán át hűtjük. A torta tetejét megszórjuk apróra vágott dióval és lecsorgatjuk a maradék karamellszósszal.

    Tipp:

    Elkészíthető karamell helyett csokiöntettel, amit 100 g csokoládépasztillából és 1 ek olajból készítünk vízgőz felett.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá