Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vörösboros tepertős pogácsa recept

Vörösboros tepertős pogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg szitált finomliszt
    • 1,5 dl tejföl
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1 dl tej
    • 1 kk cukor
    • 3 ek vörösbor
    • 2 kk só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg margarin

    Tetejére:

    • tepertő
    • sült zsír
    • bors
    • tojás

    Elkészítése:

    A tejet kicsit megmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot majd az élesztőt felfuttatjuk benne. Nagyjából 15 perc alatt. Eközben a többi hozzávalót összekeverjük, beletesszük az élesztős tejet és jól átgyúrjuk az egészet és 1 órán keresztül pihentetjük.

    Eközben a tepertős átdaráljuk. Sült zsírt egy kis osztrák boltban vettem a lőrinci piacon, az egész nagyjából 15 dkg lehetett. Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán 1 centis vastagságúra nyújtjuk.

    Rákenjük a tepertőkrémet és a sült zsírt is (ez elhagyható), sózzuk, borsozzuk, majd a tésztát jobbról-balról, majd alulról és felülről is összehajtjuk. 30 percig kelesztjük. Ismét átgyúrjuk, majd újra a fenti módszerrel összehajtogatjuk. Ezt legalább 2-3 x ismételjük meg.

    Érdemes kivárni az időt, mert ettől lesz a pogácsa réteges.A tésztát ezután újra kinyújtjuk (1 cm vastag legyen), majd késsel rácsosra vagdossuk. Kezdődhet a szaggatás.

    A kész pogácsák tetejét (csak a tetejét) megkenjük felvert tojással és már tehetjük is a sütőbe, ahol 200 fokon 20 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá