Virslis tekercs recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 2 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 25 dkg búzaliszt
- 0,5 dl étolaj
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál kristálycukor
Töltelék:
- virsli
- ketchup
Tetejére:
- reszelt sajt
- tojás a kenéshez
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatom. Ha felfutott az élesztő, hozzáöntöm a tészta hozzávalóihoz, a liszthez az olajhoz és a sóhoz, majd összegyúrom. Letakarva minimum 1 órát kelesztem.
Ha megkelt a tészta, kb 30*40 cm-es téglalappá nyújtom. 2,5-3 cm-es széles csíkokra vágom, megkenem ketchuppal és feltekerem a félbe vágott virslire.
Sütőpapíros tepsire teszem és a tojással lekenem a tetejét, majd a reszelt sajttal megszórom. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt készre sütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »