Virslis tekercs recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 2 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 25 dkg búzaliszt
- 0,5 dl étolaj
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál kristálycukor
Töltelék:
- virsli
- ketchup
Tetejére:
- reszelt sajt
- tojás a kenéshez
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatom. Ha felfutott az élesztő, hozzáöntöm a tészta hozzávalóihoz, a liszthez az olajhoz és a sóhoz, majd összegyúrom. Letakarva minimum 1 órát kelesztem.
Ha megkelt a tészta, kb 30*40 cm-es téglalappá nyújtom. 2,5-3 cm-es széles csíkokra vágom, megkenem ketchuppal és feltekerem a félbe vágott virslire.
Sütőpapíros tepsire teszem és a tojással lekenem a tetejét, majd a reszelt sajttal megszórom. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt készre sütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »