Virslis tekercs recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 2 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 25 dkg búzaliszt
- 0,5 dl étolaj
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál kristálycukor
Töltelék:
- virsli
- ketchup
Tetejére:
- reszelt sajt
- tojás a kenéshez
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatom. Ha felfutott az élesztő, hozzáöntöm a tészta hozzávalóihoz, a liszthez az olajhoz és a sóhoz, majd összegyúrom. Letakarva minimum 1 órát kelesztem.
Ha megkelt a tészta, kb 30*40 cm-es téglalappá nyújtom. 2,5-3 cm-es széles csíkokra vágom, megkenem ketchuppal és feltekerem a félbe vágott virslire.
Sütőpapíros tepsire teszem és a tojással lekenem a tetejét, majd a reszelt sajttal megszórom. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt készre sütöm.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »