Virslis pogácsa házi leveles tésztából recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1,5 kg lisztkeverék, (rétesliszt, és finomliszt 1 : 1 arányban)
- 2 cs élesztő felfuttatva
- 500g margarin
- 1 nagy pohár tejföl
- 1 dl olaj
- 1 dl fehérbor, vagy kevés ecet
- kevés só, őrölt bors a tésztához
- virsli + mustár
- tojás a kenéshez
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit dagasztótálban megkevertem, majd jól összedagasztottam.
A tésztát hagytam kelni 30 percig, majd kinyújtottam. Rámorzsoltam a margarint, majd felülről, alulról, és mindkét oldalról ráhajtottam a tésztát. Rövid ismételt kelesztés után ismét kinyújtottam, összehajtottam, és pihentettem. Ezt megismételtem négyszer.
Újból kinyújtottam 1/2 cm vastagra, mustáros virslit tettem rá, majd ráhajtottam egy réteg tésztát. Kiszaggattam, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tettem.
A pogácsák tetejét megkentem enyhén sós felvert tojással, és előmelegített sütőben, 25 perc alatt aranybarnára sütöttem.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.