Virslis csónak recept

Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt (BL-55)
- 60 ml víz
- 50 ml tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 teáskanál cukor
- 20 g friss élesztő
- 20 g vaj
- 1 teáskanál só
- 35 dkg sajt
- ketchup ízlés szerint
- mustár ízlés szerint
- 8 db kisebb virsli (vagy 4 nagy félbevágva)
Elkészítése:
Egy keverőtálba belerakjuk a tojást, vizet, tejet, élesztőt, cukrot és a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet és a sót. Legalább 10 percig dagasztjuk, amíg szépen összeáll a tésztánk.
Ezt követően a tálban hagyva letakarjuk, nem csak konyharuhával, hanem nylonnal is, de akár zacskóba is húzhatjuk a tálat, így nem fog kiszáradni, megbőrösödni a tészta felülete. Pihentetjük 1 órán keresztül
A pihentetést követően kiborítjuk a tésztát egy felületre és 8 egyenlő részre osztjuk. A szétosztott tésztákból golyókat formázunk és letakarva 15 percen keresztül pihentetjük.
Miután a tésztagolyók pihentek, mindegyiket ovális formára nyújtjuk, kb 10 cm hosszúra. Vízzel lekenjük a tészták felületét, méghozzá mindkét oldalát. Reszelt sajtban megforgatjuk a tésztákat, mintha paníroznánk, enyhén belenyomkodjuk és így mindkét oldalát bevonjuk sajttal.
Az elkészült tésztákat átrakjuk egy szilikonlapos/sütőpapíros tepsire. Letakarva újabb 30 percen keresztül pihentetjük.
Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra
Pihentetés után a virsliket belenyomkodjuk az ovális forma közepébe és lekenjünk ketchuppel és mustárral a virsliket. Végül megszórjuk reszelt sajttal és készre sütjük 15-20 perc alatt.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »
Húsvéti vendégvárók egyszerűen: 6 ellenállhatatlan sajttekercs
A húsvéti hidegtál egyik sztárja kétségtelenül a sajttekercs: mutatós, ízle
Tovább olvasom »
Pikk-pakk piskótatekercs: 8 ünnepi desszert, amit bárki el tud készíteni
Ha valami látványos, mégis egyszerű édességet keresünk a húsvéti asztalra,
Tovább olvasom »
Unod a sima főtt sonkát? Ezt a 8 húsvéti fogást imádni fogod
A húsvéti sonka sokaknál alapeleme az ünnepi menünek, de nem kell, hogy min
Tovább olvasom »