Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vendégváró sós kifli recept

Vendégváró sós kifli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 pohár kefir
    • 1 dl olaj
    • 1 dl tej
    • 5 dkg élesztő
    • 25 dkg margarin
    • 1 evőkanál cukor
    • 1 evőkanál só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája a kenéshez

    Elkészítése:

    Először a margarint jó habosra keverem 1 evőkanál sóval. Azután felfuttatom az élesztőt a tejjel és a cukorral.

    A lisztet egy tálba mérem és összeállítom a tésztát az élesztővel, a kefirrel, az olajjal és a tojással. Só nem kell bele! Rugalmas pogácsatésztát kapok. Ha szükséges, a kefirből többet teszek vagy tejföllel pótolom.

    A tésztát 8 egyenlő részre vágom. Egyet tányér nagyságú, kerek lappá nyújtok és kiteszem oldalra, a gyúródeszka szélére. Megkenem a sós margarin 1/4 részével. Egy másik kerek lappal beborítom.

    Négyfelé vágom és minden cikket még háromfelé. Szorosan feltekerem, és ritkásan tepsibe teszem. A maradék tésztát ugyanígy készítem el.

    Tojássárgájával megkenem.

    Tetejére tetszés szerint őrölt köményt, reszel sajtot és szezámmagot lehet szórni. 1 óra hosszat pihentetem, utána hideg sütőbe teszem, 200 fokra állítom a sütőt és 25-30 perc alatt zsemleszínűre sütöm.

    Tipp:

    Nagyon finom és kiadós!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá