Vendégváró sós kifli

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 pohár kefir
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 25 dkg margarin
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál só
  • 1 tojássárgája a kenéshez

Elkészítése:

Először a margarint jó habosra keverem 1 evőkanál sóval. Azután felfuttatom az élesztőt a tejjel és a cukorral.

A lisztet egy tálba mérem és összeállítom a tésztát az élesztővel, a kefirrel, az olajjal és a tojással. Só nem kell bele! Rugalmas pogácsatésztát kapok. Ha szükséges, a kefirből többet teszek vagy tejföllel pótolom.

A tésztát 8 egyenlő részre vágom. Egyet tányér nagyságú, kerek lappá nyújtok és kiteszem oldalra, a gyúródeszka szélére. Megkenem a sós margarin 1/4 részével. Egy másik kerek lappal beborítom.

Négyfelé vágom és minden cikket még háromfelé. Szorosan feltekerem, és ritkásan tepsibe teszem. A maradék tésztát ugyanígy készítem el.

Tojássárgájával megkenem.

Tetejére tetszés szerint őrölt köményt, reszel sajtot és szezámmagot lehet szórni. 1 óra hosszat pihentetem, utána hideg sütőbe teszem, 200 fokra állítom a sütőt és 25-30 perc alatt zsemleszínűre sütöm.

Tipp:

Nagyon finom és kiadós!