Hozzávalók:
Elkészítése:
Először a margarint jó habosra keverem 1 evőkanál sóval. Azután felfuttatom az élesztőt a tejjel és a cukorral.
A lisztet egy tálba mérem és összeállítom a tésztát az élesztővel, a kefirrel, az olajjal és a tojással. Só nem kell bele! Rugalmas pogácsatésztát kapok. Ha szükséges, a kefirből többet teszek vagy tejföllel pótolom.
A tésztát 8 egyenlő részre vágom. Egyet tányér nagyságú, kerek lappá nyújtok és kiteszem oldalra, a gyúródeszka szélére. Megkenem a sós margarin 1/4 részével. Egy másik kerek lappal beborítom.
Négyfelé vágom és minden cikket még háromfelé. Szorosan feltekerem, és ritkásan tepsibe teszem. A maradék tésztát ugyanígy készítem el.
Tojássárgájával megkenem.
Tetejére tetszés szerint őrölt köményt, reszel sajtot és szezámmagot lehet szórni. 1 óra hosszat pihentetem, utána hideg sütőbe teszem, 200 fokra állítom a sütőt és 25-30 perc alatt zsemleszínűre sütöm.
Nagyon finom és kiadós!