Túrós-sajtos ropogós recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 75 dkg finomliszt
- 1/2 kg félzsírós túró
- 1 tk só
- 3 dkg élesztő
- 2 dl tej (2,8 %-os)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 ek tejföl (20 %-os)
- 2 ek kacsa zsír
- 25 dkg félzsíros sajt
- lenmag
- szezámmag
- köménymag
- cayenne bors vagy chilipehely
Elkészítése:
Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk.
A túrót és a sót hozzáadjuk az átszitált liszthez és összemorzsoljuk. A megkelt élesztőt, a kacsa zsírt, a tejfölt, 1 tojást és a maradék tejet is hozzáadva puha tésztagombócot készítünk, majd letakarva 1 órát kelesztjük.
Lisztezett felületen 5-6 mm vastagra kisodorjuk és karácsonyi vagy különböző formákat szaggatunk ki.
Megkenjük felvert tojással, szórunk rájuk reszelt sajtot és magvakat, sütőpapírral bélelt lemezre sorakoztatjuk és 190 fokra előmelegített sütőben (légkeveréssel) nagyjából 18-20 perc alatt szép pirosra megsütjük.
Mialatt sülnek a rágcsák, a szaggatásból megmaradt leeső széleket összegyúrjuk, 18-20 percet pihentetjük, majd kisodorjuk és derelyevágóval felcsíkozzuk.
Megkenjük tojással, szórunk rá cayenne borsot és sajtot, majd a végére azokat is szép pirosra, ropogósra sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









