Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós-sajtos ropogós recept

Túrós-sajtos ropogós
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 75 dkg finomliszt
    • 1/2 kg félzsírós túró
    • 1 tk só
    • 3 dkg élesztő
    • 2 dl tej (2,8 %-os)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek tejföl (20 %-os)
    • 2 ek kacsa zsír
    • 25 dkg félzsíros sajt
    • lenmag
    • szezámmag
    • köménymag
    • cayenne bors vagy chilipehely

    Elkészítése:

    Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk.

    A túrót és a sót hozzáadjuk az átszitált liszthez és összemorzsoljuk. A megkelt élesztőt, a kacsa zsírt, a tejfölt, 1 tojást és a maradék tejet is hozzáadva puha tésztagombócot készítünk, majd letakarva 1 órát kelesztjük.

    Lisztezett felületen 5-6 mm vastagra kisodorjuk és karácsonyi vagy különböző formákat szaggatunk ki.

    Megkenjük felvert tojással, szórunk rájuk reszelt sajtot és magvakat, sütőpapírral bélelt lemezre sorakoztatjuk és 190 fokra előmelegített sütőben (légkeveréssel) nagyjából 18-20 perc alatt szép pirosra megsütjük.

    Mialatt sülnek a rágcsák, a szaggatásból megmaradt leeső széleket összegyúrjuk, 18-20 percet pihentetjük, majd kisodorjuk és derelyevágóval felcsíkozzuk.

    Megkenjük tojással, szórunk rá cayenne borsot és sajtot, majd a végére azokat is szép pirosra, ropogósra sütjük.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá