Túrós-sajtos ropogós recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 75 dkg finomliszt
- 1/2 kg félzsírós túró
- 1 tk só
- 3 dkg élesztő
- 2 dl tej (2,8 %-os)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 ek tejföl (20 %-os)
- 2 ek kacsa zsír
- 25 dkg félzsíros sajt
- lenmag
- szezámmag
- köménymag
- cayenne bors vagy chilipehely
Elkészítése:
Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk.
A túrót és a sót hozzáadjuk az átszitált liszthez és összemorzsoljuk. A megkelt élesztőt, a kacsa zsírt, a tejfölt, 1 tojást és a maradék tejet is hozzáadva puha tésztagombócot készítünk, majd letakarva 1 órát kelesztjük.
Lisztezett felületen 5-6 mm vastagra kisodorjuk és karácsonyi vagy különböző formákat szaggatunk ki.
Megkenjük felvert tojással, szórunk rájuk reszelt sajtot és magvakat, sütőpapírral bélelt lemezre sorakoztatjuk és 190 fokra előmelegített sütőben (légkeveréssel) nagyjából 18-20 perc alatt szép pirosra megsütjük.
Mialatt sülnek a rágcsák, a szaggatásból megmaradt leeső széleket összegyúrjuk, 18-20 percet pihentetjük, majd kisodorjuk és derelyevágóval felcsíkozzuk.
Megkenjük tojással, szórunk rá cayenne borsot és sajtot, majd a végére azokat is szép pirosra, ropogósra sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









