Túrós-sajtos ropogós recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 75 dkg finomliszt
- 1/2 kg félzsírós túró
- 1 tk só
- 3 dkg élesztő
- 2 dl tej (2,8 %-os)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek tejföl (20 %-os)
- 2 ek kacsa zsír
- 25 dkg félzsíros sajt
- lenmag
- szezámmag
- köménymag
- cayenne bors vagy chilipehely
Elkészítése:
Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk.
A túrót és a sót hozzáadjuk az átszitált liszthez és összemorzsoljuk. A megkelt élesztőt, a kacsa zsírt, a tejfölt, 1 tojást és a maradék tejet is hozzáadva puha tésztagombócot készítünk, majd letakarva 1 órát kelesztjük.
Lisztezett felületen 5-6 mm vastagra kisodorjuk és karácsonyi vagy különböző formákat szaggatunk ki.
Megkenjük felvert tojással, szórunk rájuk reszelt sajtot és magvakat, sütőpapírral bélelt lemezre sorakoztatjuk és 190 fokra előmelegített sütőben (légkeveréssel) nagyjából 18-20 perc alatt szép pirosra megsütjük.
Mialatt sülnek a rágcsák, a szaggatásból megmaradt leeső széleket összegyúrjuk, 18-20 percet pihentetjük, majd kisodorjuk és derelyevágóval felcsíkozzuk.
Megkenjük tojással, szórunk rá cayenne borsot és sajtot, majd a végére azokat is szép pirosra, ropogósra sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.26 csütörtök
Csütörtökre jöhet valami izgalmas, ami kicsit feldobja a hetet – és ezekkel
Tovább olvasom »