Túrós pogácsa márványsajttal recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 50 dkg túró
- 10 dkg márványsajt
- 2,5 dkg élesztő
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (1 a tésztába egy a kenéshez)
- 1,5 dl tej
- 1 kk cukor
- 1 ev reszelt parmezán (elhagyható)
- só
- magvak vagy reszelt sajt a tetejére
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben. A vajat felolvasztjuk és kihűtjük.
A lisztbe belemorzsoljuk a márványsajtot, hozzáadjuk a tojást, sót, túrót, beleöntjük a fölfuttatott élesztőt és a kihűlt margarint. Alaposan bedagasztjuk.
Letakarjuk, meleg helyre tesszük és a duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszúrkáljuk. A leeső végeket újra összegyúrjuk, kisszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és felvert tojással megkenjük.
Ízlés szerint megszórjuk lenmaggal, szezámmaggal, chia maggal vagy reszelt sajttal. 30 percig pihentetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, kb 15-20 perc alatt.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.