Túrós pogácsa márványsajttal recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 50 dkg túró
- 10 dkg márványsajt
- 2,5 dkg élesztő
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (1 a tésztába egy a kenéshez)
- 1,5 dl tej
- 1 kk cukor
- 1 ev reszelt parmezán (elhagyható)
- só
- magvak vagy reszelt sajt a tetejére
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben. A vajat felolvasztjuk és kihűtjük.
A lisztbe belemorzsoljuk a márványsajtot, hozzáadjuk a tojást, sót, túrót, beleöntjük a fölfuttatott élesztőt és a kihűlt margarint. Alaposan bedagasztjuk.
Letakarjuk, meleg helyre tesszük és a duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszúrkáljuk. A leeső végeket újra összegyúrjuk, kisszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és felvert tojással megkenjük.
Ízlés szerint megszórjuk lenmaggal, szezámmaggal, chia maggal vagy reszelt sajttal. 30 percig pihentetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, kb 15-20 perc alatt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »