Túrós pogácsa márványsajttal recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 50 dkg túró
- 10 dkg márványsajt
- 2,5 dkg élesztő
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (1 a tésztába egy a kenéshez)
- 1,5 dl tej
- 1 kk cukor
- 1 ev reszelt parmezán (elhagyható)
- só
- magvak vagy reszelt sajt a tetejére
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben. A vajat felolvasztjuk és kihűtjük.
A lisztbe belemorzsoljuk a márványsajtot, hozzáadjuk a tojást, sót, túrót, beleöntjük a fölfuttatott élesztőt és a kihűlt margarint. Alaposan bedagasztjuk.
Letakarjuk, meleg helyre tesszük és a duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszúrkáljuk. A leeső végeket újra összegyúrjuk, kisszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és felvert tojással megkenjük.
Ízlés szerint megszórjuk lenmaggal, szezámmaggal, chia maggal vagy reszelt sajttal. 30 percig pihentetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, kb 15-20 perc alatt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »