Túrós pogácsa márványsajttal recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 50 dkg túró
- 10 dkg márványsajt
- 2,5 dkg élesztő
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (1 a tésztába egy a kenéshez)
- 1,5 dl tej
- 1 kk cukor
- 1 ev reszelt parmezán (elhagyható)
- só
- magvak vagy reszelt sajt a tetejére
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben. A vajat felolvasztjuk és kihűtjük.
A lisztbe belemorzsoljuk a márványsajtot, hozzáadjuk a tojást, sót, túrót, beleöntjük a fölfuttatott élesztőt és a kihűlt margarint. Alaposan bedagasztjuk.
Letakarjuk, meleg helyre tesszük és a duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszúrkáljuk. A leeső végeket újra összegyúrjuk, kisszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és felvert tojással megkenjük.
Ízlés szerint megszórjuk lenmaggal, szezámmaggal, chia maggal vagy reszelt sajttal. 30 percig pihentetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, kb 15-20 perc alatt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »