Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós malackák recept

Túrós malackák
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 35 dkg finomliszt
    • 25 dkg tehéntúró
    • 25 dkg margarin
    • 25 dkg burgonya (főtt)
    • 1 kávéskanál só

    Lekenéshez:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Díszítéshez:

    • 30 szem bors

    Elkészítése:

    A túrót és a főtt burgonyát áttörjük, hozzáadjuk a puha margarint, a lisztet, a sót, és tésztát gyúrunk belőle, majd lefedve egy órára hűtőbe tesszük.

    Lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk, és egy nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a malackák fejét, az egyik felükön másfél cm hosszan kivágunk belőle egy kis háromszöget.

    Lekenjük felvert tojással, és a háromszög két oldalát befelé hajtjuk (ezek lesznek a fülei).

    Kisebb szaggatóval kiszaggatjuk az orrát, szívószállal kiszúrjuk az orrlyukát. Ezt ráhelyezzük a malacka fejének az aljára. Egy-egy egész borsszemmel elkészítjük a szemeit.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük őket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá