Töltött sajtos pogácsa recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 1 kávés kanál só (én többet tettem bele)
- 1 mokkáskanál piros paprika
- 2 evőkanál tejföl
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 dkg élesztő
- 2 dl tej
Töltelék:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 dl tej
- 5 dkg liszt
- só ízlés szerint
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A tészta elkészítése:
Az élesztőt egy kevés langyos tejben egy csipet cukorral és egy csipet liszttel felfuttatjuk, majd ha felfutott, hozzákeverjük a tészta többi hozzávalóját és összegyúrjuk. Nem kell sokáig dagasztani.
Minimum egy órát pihentessük letakarva, de az sem baj, ha egész éjszaka a hűtőbe marad.
Kinyújtjuk 0,5 cm vékonyra, majd a tetejét lekenjük tojásfehérjével. Kör alakú kiszúróval kiszaggatjuk és megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokos sütőben, kb. 10 perc alatt kisütjük.
A krém elkészítése:
Az összes hozzávalót a sajt kivételével összefőzzük és amikor kihűlt hozzákeverjük a 5 dkg reszelt sajtot is.
Összeállítás:
Amikor kihűlt a pogácsánk, ketté törjük, nem kell vágni, mert könnyen szétjön és megkenjük a krémmel.
Másnap fogyasszuk, amikor megszívta magát krémmel a pogácsánk.
Tipp:
Én pluszban még tettem hozzá füstölt sajtot is!