Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött sajtos pogácsa recept

Töltött sajtos pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 40 dkg finomliszt
    • 25 dkg margarin
    • 1 kávés kanál só (én többet tettem bele)
    • 1 mokkáskanál piros paprika
    • 2 evőkanál tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 dkg élesztő
    • 2 dl tej

    Töltelék:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2 dl tej
    • 5 dkg liszt
    • só ízlés szerint
    • 10 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A tészta elkészítése:

    Az élesztőt egy kevés langyos tejben egy csipet cukorral és egy csipet liszttel felfuttatjuk, majd ha felfutott, hozzákeverjük a tészta többi hozzávalóját és összegyúrjuk. Nem kell sokáig dagasztani.

    Minimum egy órát pihentessük letakarva, de az sem baj, ha egész éjszaka a hűtőbe marad.

    Kinyújtjuk 0,5 cm vékonyra, majd a tetejét lekenjük tojásfehérjével. Kör alakú kiszúróval kiszaggatjuk és megszórjuk reszelt sajttal.

    180 fokos sütőben, kb. 10 perc alatt kisütjük.

    A krém elkészítése:

    Az összes hozzávalót a sajt kivételével összefőzzük és amikor kihűlt hozzákeverjük a 5 dkg reszelt sajtot is.

    Összeállítás:

    Amikor kihűlt a pogácsánk, ketté törjük, nem kell vágni, mert könnyen szétjön és megkenjük a krémmel.

    Másnap fogyasszuk, amikor megszívta magát krémmel a pogácsánk.

    Tipp:

    Én pluszban még tettem hozzá füstölt sajtot is!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá