Töltött sajtos pogácsa recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 1 kávés kanál só (én többet tettem bele)
- 1 mokkáskanál piros paprika
- 2 evőkanál tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 dkg élesztő
- 2 dl tej
Töltelék:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 dl tej
- 5 dkg liszt
- só ízlés szerint
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A tészta elkészítése:
Az élesztőt egy kevés langyos tejben egy csipet cukorral és egy csipet liszttel felfuttatjuk, majd ha felfutott, hozzákeverjük a tészta többi hozzávalóját és összegyúrjuk. Nem kell sokáig dagasztani.
Minimum egy órát pihentessük letakarva, de az sem baj, ha egész éjszaka a hűtőbe marad.
Kinyújtjuk 0,5 cm vékonyra, majd a tetejét lekenjük tojásfehérjével. Kör alakú kiszúróval kiszaggatjuk és megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokos sütőben, kb. 10 perc alatt kisütjük.
A krém elkészítése:
Az összes hozzávalót a sajt kivételével összefőzzük és amikor kihűlt hozzákeverjük a 5 dkg reszelt sajtot is.
Összeállítás:
Amikor kihűlt a pogácsánk, ketté törjük, nem kell vágni, mert könnyen szétjön és megkenjük a krémmel.
Másnap fogyasszuk, amikor megszívta magát krémmel a pogácsánk.
Tipp:
Én pluszban még tettem hozzá füstölt sajtot is!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »