Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
Az élesztőt egy kevés langyos tejben egy csipet cukorral és egy csipet liszttel felfuttatjuk, majd ha felfutott, hozzákeverjük a tészta többi hozzávalóját és összegyúrjuk. Nem kell sokáig dagasztani.
Minimum egy órát pihentessük letakarva, de az sem baj, ha egész éjszaka a hűtőbe marad.
Kinyújtjuk 0,5 cm vékonyra, majd a tetejét lekenjük tojásfehérjével. Kör alakú kiszúróval kiszaggatjuk és megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokos sütőben, kb. 10 perc alatt kisütjük.
Az összes hozzávalót a sajt kivételével összefőzzük és amikor kihűlt hozzákeverjük a 5 dkg reszelt sajtot is.
Amikor kihűlt a pogácsánk, ketté törjük, nem kell vágni, mert könnyen szétjön és megkenjük a krémmel.
Másnap fogyasszuk, amikor megszívta magát krémmel a pogácsánk.
Én pluszban még tettem hozzá füstölt sajtot is!