Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött rózsák recept

Töltött rózsák
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 3 dl langyos tej
    • 2, 5 dkg élesztő
    • 2 tk cukor
    • 50 dkg átszitált liszt
    • 1 ek cukor
    • 1 tk só
    • 2 ek olaj

    Krém:

    • 20 dkg juhtúró
    • 1 kis doboz tejföl (jobb minőségű, sűrű állagú)
    • 1 kisebb fej lila hagyma
    • 2 gerezd fokhagyma (aki nem kedveli kihagyhatja)
    • 1 vastagabb szelet kígyóuborka
    • bors
    • zöld fűszer ízlés szerint

    Elkészítése:

    1 dl langyos, cukros tejben elmorzsolt élesztőt felfuttatjuk.

    Ezután a liszthez adjuk, sózzuk, beletesszük a cukrot, olajat és elkezdjük összedolgozni, fokozatosan hozzáadva a 2 dl tejet (ha úgy érezzük nem elég lágy, könnyű a tészta 0,5-1 dl langyos tejet még hozzáadhatunk).

    A legalább 10 percig dagasztott tésztát a duplájára kelesztjük, meleg helyen, letakarva.

    Ezalatt elkészíthetjük a krémet.
    A túrót áttörjük, belekeverjük a tejfölt és belereszeljük a hagymát a fokhagymákat és az uborkát. Fűszerezzük.

    A megkelt tésztát vékonyra kinyújtjuk. Egy nagyobb, lisztezett pohár segítségével köröket szaggatunk. A köröket bevágjuk 4 felé úgy, hogy ne érjenek össze a vágások, helyet hagyva a tölteléknek.
    Felhajtjuk az egyik oldalt, hogy átölelje a krémet, majd a szemközti oldalt szintén, mely már az előző oldalt is átöleli, majd a másik kettőt is felhajtjuk ugyanígy. A hajtások két szélét összecsíphetjük kissé.
    678677
    A kész rózsákat felvert tojássárgájával megkenjük. Szezámaggal megszórjuk, majd egy rövid ideig, sütőtapírral bélelt tepsin még tovább kelesztjük.

    Előmelegített sütőben, 175 -180 C°-on , aranybarnára sütjük.
    A család pedig még melegen, frissiben elkapkodja! ;)

    Tipp:

    Édes, pl túrós töltelékkel is készíthető!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá