Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Elkészítése:
1 dl langyos, cukros tejben elmorzsolt élesztőt felfuttatjuk.
Ezután a liszthez adjuk, sózzuk, beletesszük a cukrot, olajat és elkezdjük összedolgozni, fokozatosan hozzáadva a 2 dl tejet (ha úgy érezzük nem elég lágy, könnyű a tészta 0,5-1 dl langyos tejet még hozzáadhatunk).
A legalább 10 percig dagasztott tésztát a duplájára kelesztjük, meleg helyen, letakarva.
Ezalatt elkészíthetjük a krémet.
A túrót áttörjük, belekeverjük a tejfölt és belereszeljük a hagymát a fokhagymákat és az uborkát. Fűszerezzük.
A megkelt tésztát vékonyra kinyújtjuk. Egy nagyobb, lisztezett pohár segítségével köröket szaggatunk. A köröket bevágjuk 4 felé úgy, hogy ne érjenek össze a vágások, helyet hagyva a tölteléknek.
Felhajtjuk az egyik oldalt, hogy átölelje a krémet, majd a szemközti oldalt szintén, mely már az előző oldalt is átöleli, majd a másik kettőt is felhajtjuk ugyanígy. A hajtások két szélét összecsíphetjük kissé.
A kész rózsákat felvert tojássárgájával megkenjük. Szezámaggal megszórjuk, majd egy rövid ideig, sütőtapírral bélelt tepsin még tovább kelesztjük.
Előmelegített sütőben, 175 -180 C°-on , aranybarnára sütjük.
A család pedig még melegen, frissiben elkapkodja! ;)
Édes, pl túrós töltelékkel is készíthető!