Töltött pizzagolyók napon szárított paradicsommal recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 1 csomag élesztő granulátum
- 2 dl-es üveg napon szárított paradicsom (olajjal együtt)
- 4 kanál pizzaszósz
- kevés só
- 1 kk cukor
- kb. 2 dl víz
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
Elkészítése:
A lisztből, élesztőből, a napon szárított paradicsom olajából (kb. 3 evőkanál, rozmaringos, fokhagymás, és csilipaprikás fűszerezésű), kevés vízből, cukorból, és sóból tésztát gyúrtam, majd 40 percig kelesztettem.
Ismét átgyúrtam, és újabb 20 perc kelesztés múlva kinyújtottam kb. 5 mm vastagra.
A legnagyobb pogácsaszaggatómmal köröket vágtam belőle. Közepüket megkentem pizzaszósszal, és mindegyikre kisebb aszalt paradicsomot téve, golyókat formáltam belőle.
Teflonos sütőformára tettem, majd felvert tojással megkentem, és 180 fokon 20 perc alatt megsütöttem.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.