Töltött pizzagolyók napon szárított paradicsommal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt
  • 1 csomag élesztő granulátum
  • 2 dl-es üveg napon szárított paradicsom (olajjal együtt)
  • 4 kanál pizzaszósz
  • kevés só
  • 1 kk cukor
  • kb. 2 dl víz
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítése:

A lisztből, élesztőből, a napon szárított paradicsom olajából (kb. 3 evőkanál, rozmaringos, fokhagymás, és csilipaprikás fűszerezésű), kevés vízből, cukorból, és sóból tésztát gyúrtam, majd 40 percig kelesztettem.

Ismét átgyúrtam, és újabb 20 perc kelesztés múlva kinyújtottam kb. 5 mm vastagra.

A legnagyobb pogácsaszaggatómmal köröket vágtam belőle. Közepüket megkentem pizzaszósszal, és mindegyikre kisebb aszalt paradicsomot téve, golyókat formáltam belőle.

Teflonos sütőformára tettem, majd felvert tojással megkentem, és 180 fokon 20 perc alatt megsütöttem.