Töltött lángos recept

Hozzávalók:
- 60 dkg finomliszt
- 3 dkg élesztő
- 2-3 szem burgonya
- 1 evőkanál tejföl
- 1-2 dl tej
- só
- sajt
- sonka
Elkészítése:
A burgonyákat megfőzzük és még melegen összetörjük, majd kihűtjük.
A liszttel, sóval, burgonyával, tejföllel, élesztővel, tejjel bedagasztjuk a tésztát és letakarva kelesztjük.
Ha megkelt eldaraboljuk és kicsit kilapítjuk a darabokat. A közepükbe reszelt sajtot és kockára vágott sonkát teszünk.
ezután gombócokat formázunk belőlük és hagyjuk 10-15 percig kelni.
Forró olajban, mintha sima lángost sütnénk, kisütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »