Töltött kifli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg búzaliszt
- 1 csomag szárított élesztő vagy 2,5 dkg friss élesztő
- 1 teásknal só
- 3,6 dl tej
- 1 evőkanál barna cukor vagy méz
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
- 10 szelet sajt
- 10 darabka kolbász 5-6 cm-es ujjnyi csíkok
- 2 ek pizza fűszerkeverék (só nélküli pl.: Lidlben kapható)
Elkészítése:
Gyúrjuk össze a tészta hozzávalóit, takarjuk le és kelesszük duplájára. Kb 1 óra múlva mikor megkelt szépen, vegyük ki a kelesztőtálból és formázzunk belőle egy nagy bucit. 5 percig pihetessük majd vágjuk fel 10 egyenlő darabra.
A bucikat egyesével nyújtsük csepp alakúra és fektessük rá a sajtot és a gombölyű végére egy darabka kolbászt. (aki szeretné tehet bele egy picike tejfölt is)
Tekerjük fel a kolbásztól kiindulva. Ügyesen csipkedjük össze a végeit hogy ne csurogjon ki a sajt sülés közben.
Hagyjuk fél órát kelni és utána melegítsük elő a sütőt 220 fokra (légkeverésest 200 fokra).
Minden bucit kenjünk meg felvert tojással.
Ha bemelegedett a sütő 5 percig süssük nagy hőfokon utána vegyük alacsonyabbra. Kb. 20-25 perc alatt sül meg, lehet hogy le kell takarni ha nagyon barnul.
Tipp:
Ez a tészta jól tartható éjjel a hűtőben, ha valaki reggel szeretné kisütni.
Este gyúrjuk be, de ne kelesszük meg, hanem rögtön formázzuk és úgy tegyük be a hűtőbe.
Reggel egy fél órával hamarabb vegyük ki, hogy felmelegedjen, és a már írt sütési móddal süssük készre.