Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött kifli recept

Töltött kifli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg búzaliszt
    • 1 csomag szárított élesztő vagy 2,5 dkg friss élesztő
    • 1 teásknal só
    • 3,6 dl tej
    • 1 evőkanál barna cukor vagy méz
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
    • 10 szelet sajt
    • 10 darabka kolbász 5-6 cm-es ujjnyi csíkok
    • 2 ek pizza fűszerkeverék (só nélküli pl.: Lidlben kapható)

    Elkészítése:

    Gyúrjuk össze a tészta hozzávalóit, takarjuk le és kelesszük duplájára. Kb 1 óra múlva mikor megkelt szépen, vegyük ki a kelesztőtálból és formázzunk belőle egy nagy bucit. 5 percig pihetessük majd vágjuk fel 10 egyenlő darabra.

    A bucikat egyesével nyújtsük csepp alakúra és fektessük rá a sajtot és a gombölyű végére egy darabka kolbászt. (aki szeretné tehet bele egy picike tejfölt is)

    Tekerjük fel a kolbásztól kiindulva. Ügyesen csipkedjük össze a végeit hogy ne csurogjon ki a sajt sülés közben.

    Hagyjuk fél órát kelni és utána melegítsük elő a sütőt 220 fokra (légkeverésest 200 fokra).

    Minden bucit kenjünk meg felvert tojással.

    Ha bemelegedett a sütő 5 percig süssük nagy hőfokon utána vegyük alacsonyabbra. Kb. 20-25 perc alatt sül meg, lehet hogy le kell takarni ha nagyon barnul.

    Tipp:

    Ez a tészta jól tartható éjjel a hűtőben, ha valaki reggel szeretné kisütni.
    Este gyúrjuk be, de ne kelesszük meg, hanem rögtön formázzuk és úgy tegyük be a hűtőbe.
    Reggel egy fél órával hamarabb vegyük ki, hogy felmelegedjen, és a már írt sütési móddal süssük készre.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá