Hozzávalók:
Elkészítése:
Gyúrjuk össze a tészta hozzávalóit, takarjuk le és kelesszük duplájára. Kb 1 óra múlva mikor megkelt szépen, vegyük ki a kelesztőtálból és formázzunk belőle egy nagy bucit. 5 percig pihetessük majd vágjuk fel 10 egyenlő darabra.
A bucikat egyesével nyújtsük csepp alakúra és fektessük rá a sajtot és a gombölyű végére egy darabka kolbászt. (aki szeretné tehet bele egy picike tejfölt is)
Tekerjük fel a kolbásztól kiindulva. Ügyesen csipkedjük össze a végeit hogy ne csurogjon ki a sajt sülés közben.
Hagyjuk fél órát kelni és utána melegítsük elő a sütőt 220 fokra (légkeverésest 200 fokra).
Minden bucit kenjünk meg felvert tojással.
Ha bemelegedett a sütő 5 percig süssük nagy hőfokon utána vegyük alacsonyabbra. Kb. 20-25 perc alatt sül meg, lehet hogy le kell takarni ha nagyon barnul.
Ez a tészta jól tartható éjjel a hűtőben, ha valaki reggel szeretné kisütni.
Este gyúrjuk be, de ne kelesszük meg, hanem rögtön formázzuk és úgy tegyük be a hűtőbe.
Reggel egy fél órával hamarabb vegyük ki, hogy felmelegedjen, és a már írt sütési móddal süssük készre.