Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött kifli recept

Töltött kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 75 dkg rétes liszt
    • 25 dkg sima liszt
    • 1 cs élesztő(5dkg)
    • 8 dl meleg tej
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 3 dl étolalj
    • 1 ek só
    • 1 ek porcukor

    Töltelék:

    • 30 dkg füstölt vagy sima párizsi
    • 20 dkg füstült szalonna
    • 1 nagy fej vörös vagy lilahagyma
    • 1 kisdobozos tejföl
    • 15 dkg trappista sajt
    • 1 doboz kukorica

    Tetejére:

    • Reszelt sajt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A tészta alapanyagait jól összedolgozzuk, majd dagasztjuk. Meleg helyen kelesztjük, amíg a duplájára nem kel.

    Amikor a tészta megkelt 5 cipóra osztjuk és lángos formákat nyújtunk belőle. Amikor ez kész, akkor háromszögeket vágunk belőle (úgy mint a pizzából), majd elkészítjük a tölteléket.

    A párizsit, a hagymát és a szalonnát apróra vágjuk, majd összesütjük egy serpenyőben. Amikor kész és levettük a tűzről, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tejfölt, a kukoricát és jól összekeverjük. Amikor a töltelékünk kihűl, megtöltjük vele a háromszögeket, és a szélesebb végétől felsodorjuk, a végeit benyomkodjuk. A tojást felverjük, megkenjük vele a kifliket, majd megszórjuk reszelt sajttal.

    Előmelegített sütőben, sütőpapíron pirosra sütjük.

     

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá